Adapt & SYNLAB designer nyt Corona website, der giver flere danskere adgang til test

Ugen inden påske blev Adapt ringet op af vores samarbejdspartnere SYNLAB Medical Digital Services. De stod med en vigtig samfundskritisk opgave. De havde 1 uge til at færdiggøre det nye coronaprover.dk for Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet, så mængden af tests kunne forøges drastisk. 

SYNLAB havde allerede IT infrastrukturen på plads, så Adapts opgave var at hjælpe med at designe en brugervenlig og intuitiv brugergrænseflade til coronaprover.dk - og vi er utrolig stolte af, hvad vi har været med til at skabe.

En samfundskritisk digital løsning skabt på 1 uge

På det nye coronaprover.dk kan man som borger bestille en tid til en coronaprøve, hvis man har fået ordineret en test af egen læge eller andet sundhedspersonale. Websitet skal aflaste telefonlinjerne og gøre det muligt for danskere at få hurtig adgang til bestilling af en test på landets testfaciliteter. Blandt andet de mange hvide telt rundt omkring i landet. Alt sammen i målet om, at flere danskere skal testes for COVID-19 eller antistoffer, så vi kan få et overblik over mængden af smittede i Danmark.

Chief Information Officer hos SYNLAB Medical Digital Services, Jesper Nykjær Nikolajsen, siger om samarbejdet:

"Det var rigtig vigtigt for os at få hjælp til UX & Design i høj kvalitet på meget kort tid. Opgaven krævede ekstra mange ressourcer og specialiserede kompetencer. Derfor valgte jeg at kontakte Adapt, som vi allerede har etableret et godt samarbejde med. De var enormt hurtige til at reagere og gennem tæt samarbejde afleverede de på alle måder topprofessionelle leverancer."

1 uge efter lagde SYNLAB løsningen live. Og nu har flere danskere adgang til booking af en test. UX Director fra Adapt fortæller om resultatet;

“Det er helt vildt, hvad man kan skabe på 1 uge, hvis alle arbejder hen mod samme mål. Det har været en utrolig agil proces, hvor vi har designet og udtænkt brugerflows sideløbende med, at udviklerne hos SYNLAB har udviklet løsningen”, siger UX Director hos Adapt, Heidi Mønnike Jørgensen, og fortsætter, “alt sammen remote selvfølgelig.”

 

Fokus på brugervenlighed og letforståelig kommunikation

At lave en digital løsning, hvor alle danskere over tid skal ind og bestille en prøve for Coronavirus eller antistoffer, er selvfølgelig ikke en triviel opgave. 

Senior Digital Designer, Mette Gry Schmidt, fortæller, hvordan det ikke er en let opgave at lave noget, som alle danskere forstår.

"Fokus har været på at gøre brugergrænsefladen så simpel, som overhovedet mulig - samtidig med at brugerne skal ledes friktionsløst gennem bookingflowet, så hurtigt som muligt. Alle danskere skal kunne forstå, hvad det går ud på og gennemføre en booking. For at skabe tryghed og genkendelighed hos brugerne minder designet om øvrige digitale løsninger fra Sundheds- og Ældreministeret.”

Coronaprover.dk er taget i brug af tusindvis af danskere, der allerede har været inde og booke en tid til test.

Læs mere om SYNLABs syn på opgaven, og de forskellige samfundsmæssige og sundhedsmæssige aspekter.

Gå til Coronaprover.dk